E-Çok Ucuz
  BİZİ ARAYIN
  ONLİNE SATIŞ
Haşere İle Doğal Mücadele Yöntemleri

Haşere İle Doğal Mücadele Yöntemleri

HAŞERE NEDİR?

Kemirgenler ve böceklerden oluşan mikroorganizmalar grubuna haşere denilmektedir. Özellikle taşıdıkları mikroplarla hastalık saçmaları nedeni ile zararlılar olarak da adlandırılırlar. Veba ve sıtma gibi hastalıkları temelinde de bu böcekler bulunmakta ve taşıdıkları mikropları gezdikleri her yere bulaştırabilmektedirler. Temizlikle mücadele bu alanda eksik kalacaktır. Bu nedenle çok daha etkin mücadeleler gereklidir.  Sadece yaşam alanlarında değil, bahçelerde bazı türleri bitkilere de zarar verecektir. Akrep, ağaç kurdu, akar mite, arı, bit, danaburnu, pire, güve, çıyan, kene, sinek, uyuz böceği, karınca, hamamböceği, kırkayak gibi zararlıları bu grup içerisinde sayabiliriz.

Bazı haşere türleri yapı itibari ile zararlı olmasa da taşıdıkları mikroplar nedeni ile zararlı olmakta ve insan sağlığını tehdit etmektedir.  İlaç kullanımı bu alanda böcekleri yok edebiliyor, ancak tehlikeli sonuçlarda oluşturabiliyor. Hem insan sağlığı için hem de yararlı böceklerin yok edilmesinde de zararlı oldukları için olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabiliyorlar. Alınabilecek bazı doğal korunma yöntemleri ile bu böceklerden bir nebze olsun korunmak mümkün olacaktır.

YAŞAM ALANLARIMIZDA NE GİBİ ÖNLEMLER ALMALIYIZ?doğal hayvan kovucu

Yaşam alanlarımız içerisinde besinler bulunmakta ve kırıntıların olması bu gibi böceklerin harekete geçmesi adına çok etkili olmaktadır. Öncelikle yaşam alanlarınızda hijyene çok önem göstermeli ve mutlaka günlük temizliklerinizi ihmal etmemelisiniz. Sonrasında ise varsa duvar çatlakların kapatılması gereklidir. Çünkü bu çatlaklar bir nevi yaşam alanları olacaktır. Nemli ortamlarda böceklere davetiye çıkarır. Damlayan musluklar ya da nemli zeminler yaşam alanlarını arındırmak gereklidir. Bu tedbirlerin üzerine kovmatik cihazı ile de böceklerden kurtulmak mümkün olacaktır. Özellikle doğal metodu, kimyasal ilaç içermeyen kullanımı ile tamamen zararsız ve etkin bir haşere mücadelesi gerçekleştirebilirsiniz.

DOĞAL YÖNTEMLERLE HAŞERELERDEN KURTULMA YOLLARI

Özellikle bahar ayından itibaren mutfaklara yol yapan karıncalara rastlarız. Bu böcekler yapı itibari ile zararlı değildir. Ancak besinlere verecekleri zararlarla sağlığımızı etkileyebilirler. Karıncalardan korunma adına doğal çözümler için geçiş yollarına salatalık kabuğu yerleştirebilirsiniz. Özellikle kireçte çok etkili olacaktır. Limon, sarımsak ve bebek pudrası gibi ürünlerle de karıncaları evlerinizden uzaklaştırabilirsiniz. Karafatmalar gibi haşere çeşitleri ise nane, sarımsak, okaliptüs, defne yaprağı gibi bitkiler kullanabilir. Yaşam alanlarınızın bazı alanlarında kullanarak böceklerin bu alanlardan uzaklaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Yaz aylarının en çok karşılaşılan zararlıları ise sivri sinekler olmakta ve sarımsak kokusu bu alanda etkili bir mücadele yöntemi olmaktadır. Doğal özellikleri kovmatik kullanabilir ve doğaya zarar vermeden sadece bu böceklerin yaşam alanlarınıza yaklaşmalarına izin vermeyen bir metot kullanmaktadır. Sadece insanlar için değil bitkiler içinde çok çeşitli zararlı haşere çeşitleri bulunuyor. Çiçeklerin damarlarını tıkan böcekler çiçeklerin açmasına bile engel olabiliyor. Bunun için Afrika Menekşesi gibi hassas bitkiler dışındaki bitki böcekleri için Arap sabunu ile karıştırılan bir miktar suyun fıs fıs ile birlikte bitkiler sıkılması böcekleri kaçıracaktır. Doğal çözümler arasında yer alan kovmatik cihazı da tüm bu yöntemlerde olduğu gibi kimyasalların verdiği zararları vermeden doğal bir şekilde böcekleri yaşam alanlarınızdan uzaklaştırmaktadır.

Haşere İle Doğal Mücadele Yöntemleri | Kovmatik yazısından Haşere Kovucu ürünlerine bakabilir ya da Kovmatik anasayfasına gidebilirsiniz.